Maker Marit van de Bijl

Kunstenaar & kunstdocent

Marit is in het dagelijks leven kunstenaar en kunstdocent.

Haar specialiteit is om kinderen te begeleiden bij het maken van hun eigen bedachte kunstwerk. En dat is ook precies wat ze bij de Museumdorpentour doet: het inspireren van de kinderen bij het bedenken, creeren, maken en bouwen van hun kunstwerken.

Wat ik heel leuk vindt aan de Museumdorpentour is dat het kinderen en ouders verbindt aan andere dorpen. En dat het kinderen een mogelijkheid geeft dat hun werk en podium krijgt en gezien wordt. En dat ze daardoor ook zelf gezien worden en meetellen.

 Wat ik graag wil overbrengen aan de kinderen en jongeren is dat je vooral eerst lekker mag genieten van het maken. Het hoeft niet te lukken of perfect te zijn. Het plezier met elkaar hebben is het allerbelangrijkste.

Wat hoop je over de Museumdorpentour? Stiekem hoop ik dat het een mooie interessante tentoonstelling wordt. Dat wordt het ook want wat ik allemaal al gezien heb aan mooie creaties! Maar ik hoop ook dat kinderen zich tijdens dit hele proces gezien voelen en plezier hebben in het maakproces, ongeacht het resultaat.

Wat we achterlaten in de dorpen is het gemaakte werk, waaraan iedereen in een hele leuke sfeer heeft meegedaan. Ik ben er trots op hoe we met elkaar samen hebben gewerkt!

 En tenslotte: wat heb je zelf geleerd? Ik heb geleerd dat kinderen sneller tevreden zijn dan wij Volwassenen en dat samenwerken met dezelfde insteek goed werkt: samen iets moois neerzetten voor en met de kinderen.

 

Bekijk ook onze andere makers

Maker  Vincent Hensen-Oosterdijk

Maker Vincent Hensen-Oosterdijk

Vincent Hensen-Oosterdijk:
Cantor, organist, componist, dirigent, beiaardier en workshopleider muziek in de Museumdorpentour
In de Museumdorpentour ben ik de workshopleider muziek. Samen met Roland hebben we vooral muziekinstrumenten met de jongeren gemaakt en daar gaan we tijdens de opening een concert mee geven.
Mijn specialiteit is te beginnen aan het begin: waarom maakt een buis geluid? Van wat voor materiaal is het gemaakt? En hoe kunnen we alles wat we in huis hebben tot één groot instrument, of orkest maken?

Lees meer
Maker Roland Wisselink

Maker Roland Wisselink

Bij de Museumdorpentour is maker Roland Wisselink de man van het ruimtelijk werk en werkt veel met hout en allerlei materialen om hiermee onder andere de muziekinstrumenten van te maken. Roland vindt het als kunstenaar in hart en nieren, gecombineerd met zijn andere specialisatie het leukst om anderen te helpen hun eigen creativiteit te ontdekken en ontwikkelen.

Lees meer

BEZOEK

8:00 tot 17:00
Maandag–Zaterdag

Vanaf 12 juli 2024

Contact

Of stuur een bericht via ons contactformulier