Museumdorpentour op de fiets

Fietsen langs de wierdendorpen 

Museumdorpentour op de fiets

Eindelijk scheen de zon weer. Dus de hoogste tijd om de Museumdorpentour per fiets te verkennen en te testen of de routekaart zoals we deze hebben bedacht ook klopt! En dat was gelukkig het geval. De route is een rondje langs de 5 museumdorpen, die door middel van knooppunten aan elkaar zijn verbonden. Zo zie je het Groningse Wierdenlandschap op z’n allermooist, met natuurlijk als hoogtepunten straks de kunstwerken die in Westeremden, ’t Zandt, Losdorp, Spijk en Bierum te zien zijn. Nancy en Jolanda verkenden ook alvast de plekken waar je even kunt uitrusten, kunt genieten van het landschap en een kopje koffie kunt drinken. Er is zoveel moois te zien en te doen in dit gebied! Binnenkort is de route te downloaden via deze website. 

 

De Museumdorpentour loopt van 12 juli tot en met 31 augustus. 

 

Museumdorpentour op de fiets

Bekijk ook onze andere makers

Maker  Vincent Hensen-Oosterdijk

Maker Vincent Hensen-Oosterdijk

Vincent Hensen-Oosterdijk:
Cantor, organist, componist, dirigent, beiaardier en workshopleider muziek in de Museumdorpentour
In de Museumdorpentour ben ik de workshopleider muziek. Samen met Roland hebben we vooral muziekinstrumenten met de jongeren gemaakt en daar gaan we tijdens de opening een concert mee geven.
Mijn specialiteit is te beginnen aan het begin: waarom maakt een buis geluid? Van wat voor materiaal is het gemaakt? En hoe kunnen we alles wat we in huis hebben tot één groot instrument, of orkest maken?

Lees meer
Maker Roland Wisselink

Maker Roland Wisselink

Bij de Museumdorpentour is maker Roland Wisselink de man van het ruimtelijk werk en werkt veel met hout en allerlei materialen om hiermee onder andere de muziekinstrumenten van te maken. Roland vindt het als kunstenaar in hart en nieren, gecombineerd met zijn andere specialisatie het leukst om anderen te helpen hun eigen creativiteit te ontdekken en ontwikkelen.

Lees meer

BEZOEK

8:00 tot 17:00
Maandag–Zaterdag

Vanaf 12 juli 2024

Contact

Of stuur een bericht via ons contactformulier